keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Sivari ei ole vaihtoehto.

Hyvät keskustelut serkun kaa :)

Heipä hei, vanhasta tottumuksesta pääsi tämä kirjottaminen venähtämään mutta nyt useamman lupauksenkin jälkeen sain tämän aikaiseksi. Kirjoittelemassa siis Jussi. :)

Jo kauan ennen ku miun kutsunnat oli lähellekään ajankohtaset, mie olin aina saanu sellasen mielikuvan että inttiin pitää mennä ja intissä käy kaikki. Vanhempana tottakai mielipiteisiin tuli lisäks että sivarit on nössöjä, neitejä ja homoja, ei muita. Tottakai sitä itekki oli automaattisesti menossa inttiin koska kuka nyt haluais tehä ilmasta työtä vuoden ajan.

Kutsunnoistakaan en muista että ois hirveästi mitään sivarista mainittu, Intistä kyllä riitti tekstiä pitkäks aikaa eikä kukaan kertaakaan kysyny onko joku menossa sivariin tai haluaako joku tietää siitä lisää. Niinpä minäki sinne inttiin päädyin. Lenkkeilin puol vuotta kohottaakseni kuntoa sitä varten, olin kotifaijana että saisin olla Sofian kaa ennen pitkää erossa oloaikaa ja ootin kauhulla päivä päivältä enemmän lähtöä.
Lopputulos: Muutaman päivän jälkeen rupesin miettimään toista vaihtoehtoa sille vaikka sivari edelleen epäilyttikin, ja viimeisenä iltana alikessun kanssa jutellessani tämä sanoi heti ihmetelleensä mitä ihmettä minä siellä teen kun tilanne oli mikä oli. Kunpa ois joku sanonu tuohon tyyliin ennen sinne lähtöä...

Nyt kun miun palvelusta on jälellä enää reilu puoltoista kuukautta, voin epäröimättä sanoa etten oo katunu päivääkään että vaihdoin palvelusta. Toki jos tilanne ois ollu toinen nii oisin käyny intin loppuun ja viihtynyki siellä, mutta ei tämä sivari todellakaan sen huonompi vaihtoehto ole, eikä sellasta kuvaa pitäs antaa kenellekkään.
Nytki tässä yks päivä tuntu jotenki naurettavalta ku miun entinen pomo kehotti muille soitellessa olemaan mainitsematta siviilipalvelusta ettei se pilaa miun mahiksia työnhaussa. Täh?? Mie oon just ollu vuoden töissä ja se on huonompi juttu ku että oisin rämpiny metässä ja leikkiny sotaa..?
Nyt kaikki sotaintoiset on silleen: "Mutta intti tekee pojista miehiä.".. Samaa sarjaa ku: "Inttipojat on nii komeita." Öööö, okei?.
Ja onhan ne joo tosi hienoja ne inttimainosvideot joissa ajellaan tankilla ja räjäytellään kaikkee..

No joo anyway. :D Miun pointti on se että sivaria pitäs tuoda enemmän esille ja antaa semmonen kuva ihmisille että ei se oo mikään häpeä tai väärä valinta mennä sivariin jos se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Mieki tunnen olevani paljon enemmän hyödyksi tuolla sairaalalla ku metän keskellä. Eikä meistä sen huonompia ihmisiä tule vaikka ei poterossa viihdytäkkään... :PMut hei! Asiasta kukkaruukkuun, tänään oli erityisen erityinen päivä sillä meidän pieni-suuri prinsessa Sofia täytti tänään jo 3 vuotta! Hui kamala että se on jo iso tyttö. :o Juhlistettiinkin sitä jo tänään käymällä leikkimässä Carelicumin mukulakadulla ja illalla kakkukahvilla Satu-mummon kanssa ja sankari sai jo harjoitella kynttilöiden puhaltamista viikonlopun juhlia varten. :) Ja niin, ollaan tässä viime aikoina Sofian kaa kovasti opeteltu kuivaksi ja onki jonkun aikaa jo ollut päivisin vaipatta ja tänään on jo toinen yöki ilman. :D

Mukulakadun kauppias

Puuuuuhh!

Mutta näin, pääsin purkamaan mielipiteitäniki tässä ihan tarpeeksi ja nyt on muutenki varmaan ihan hyvä aika lopetella tältä erää. Huomenna pitääkin taas lähteä tonne sairaalaan töihin ku minusta nyt ei ollut miestä käymään sitä armeijaa viikkoa enempää :D

Kiitos, hei.

6 kommenttia:

 1. Asiatekstiä :) Päähänpinttymää ihmisillä tuo pakonomainen "intti on se ykkösjuttu ja ainut vaihtoehto" -syndrooma.
  Asia eri jos jäädään lorvimalla lorvimaan sen takia ettei vaan kiinnosta.
  Ja ihme tuo, ettei sivaria sais mainita työnhaussa? Öö.... sähän saat tikkamäeltä työkokemusta! Joopajoo...... ihan uhallaankin kannattaa alkaa kapinoimaan JA MAINITA se sivari siellä haussa. Kyllä sote ainakin hyvällä kattoo ton työolojakson (jos siis lh meinasit?) ja hyväksilukujakin on mahd.saada työharjoitteluista! :)

  Eikun lippu korkeella vaan ja sivari kunnialla loppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain kannustuksesta. :) Sitä mieltä mieki just oon että sen pitäs kattoo vaan positiivisena asiana että on ollut just vuoden töissä etenki ku täällä sairaalalla tehään oikeesti töitä.. :o En mie todellakaan rupee sitä piilottelee tai häpeilee että mie tän oon käyny niinku en missään vaiheessa tänne tultua...

   En aijo lähtee sote puolelle ainakaan ennenku kokeilen tuota sähköalaa kunnolla kun en oo niitä töitä pahemmin kerenny tekee. :)

   ps. kaks viikkoo ja palvelukseni valtiolle on kuitattu. :P

   Poista
 2. Tosi kiva kun kirjotit tästä aiheesta! Oon kanssa sitä mieltä, että siviilipalveluksesta vaihtoehtona pitäis puhua paljon enemmän. Mun poikaystävä oli sivari, ja oon ollu todella ylpeä siitä että se uskalsi mennä sinne koska halusi, eikä miettinyt mitä muut siitä ajattelee. :) Toi "armeijassa pojista tulee miehiä" on yhtä kivikautinen ajatusmalli, kuin se että "naiset kuuluu keittiöön".. Etenkin tossa sun tilanteessa sivari oli pelkästään jo käytännön kannalta järkevä ratkaisu.
  Kaikkea hyvää teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :)

   Niinpä, pitäs jonkun fiksun poliitikon pistää homma etiäpäin. Tai sitte Jushi eduskuntaan!!!! (joo ei) :D
   En mie todellakaan siinä tilanteessa nähny armeijaa enää vaihtoehtona kun tajus mitä se oikeesti tulee olee..

   Poista
 3. Pääasia, että käy eden jommankumman ;) Mä tiedän yhden, jolla oli kahden maan kansalaisuus, ja luopu Suomen kansalaisuudestaan, ettei tarviais mennä inttiin.. Ja sitten sinne toiseen maahan selitti, että Suomessa on sellainen tilanne, ettei voi mennä senkään maan inttiin ;).
  Itse naisena harmittelen, etten käynyt aikanaa inttiä, kun nyt on tullut vastaan muutama mielenkiintoinen työpaikka puolustusvoimilla johon ois vaadittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, Sitä ku ei etukäteen voi tietää mitä elämä tuo tulleessaan.. :s miehän sen tiiän. :p
   Ei sillä nykypäivänä ole enää mitään väliä tosissaan kumman käy. Ei olla enää niin vanhoillisia että pakko ois tehä niin ku miehen "pitäs".
   Tuo nyt on jo aivan ääripää että välttää kaiken keplottelemalla. :D

   Poista