perjantai 5. joulukuuta 2014

Vastauksia part 1 :)

Lopultakin luvattu kysymyspostaus, tai oikeastaan sen ensimmäinen osa. Kysymyksiä tuli sen verran että ehkä parempi vähän jakaa, kiitos niistä! : ) 
Ja pakko pahoitella, viimeaikoina ei vaan ole ollut aikaa istahtaa koneelle kirjoittamaan. Alma ei nuku mitenkään erityisen paljoa enää päivällä ja illat pitää pyhittää isommalle.. 

Onko toinen synnytys helpompi kuin ensimmäinen?
Jaa'a, nopeampi ainakin? :D Niin paha verrata näitä kahta synnytystä, toisessa kuitenkin sain epiduraalin ihan loppuvaiheessa ja toinen meni kokonaan luomuna.. Toisella kerralla ehkä kesti paremmin supistuskipuja kun tajusi konkreettisesti minkä takia sitä kärsii.

Sofian synnytys.
Tuleeko 3 lapsi?
Paha sanoa. Toisaalta tällä hetkellä tuntuu että lapsiluku on nyt tässä enkä todellakaan koe, että minusta riittäisi enää yhdellekkään lapselle ja toisaalta taas tosi haikeaa ajatella hoitavansa vauvaa viimeistä kertaa. Ei ainakaan ihan heti kolmatta. 

Aiotteko muuttaa?
Onhan siitä puhetta ollut. Nyt tosin tämä asunto riittää kokonsa puolesta vielä vallan hyvin, tässä on kuitenkin lähemmäksi 80 neliötä ja Sofia ja Alma voi mahdollisesti jakaa huoneen kohan Almakin vähän kasvaa. Joskus sitten ikioma rivitalonpätkä tai omakotitalo.. : )

Mitä ohjelmia seuraatte?
Laura: SYKE! Erilaiset äidit, Putous, Salkkarit, dokumentteja.. Ostoskanavaa tulee näin kotimutsina tuijotettua aika paljon.
Jussi: SYKE! Putous, joten kuten salkkareissa yritän pysyä mukana.

Onko kivaa olla mutsi/faija?
L: Valtaosin maailman parasta, toisinaan maailman vaikeinta..
J: Ihan mahtavaa, vaikkaki paikoittain hyvinki rankkaa hommaa.

Alman synnytys.

Jääkö teille paljon aikaa Sofian kanssa vaikka teillä on toinen lapsi?
L: Kyllä minä ainakin ihan kiitettävästi Sofian kanssa aikaa vietän. Eri asia tietysti se, että minkä ajan pystyy tosissaan olemaan läsnä. Toki Alma vie suurimman osan ajasta hereillä ollessaan ja silloin väkisinkin toinen joutuu odottamaan ja leikkimään yksin.
J: Kyllähän sitä kovasti yrittää hänenki kanssa olla vaikka huomion joutuu jakaa suurimmaks ajaks Alman kanssa. Huippu juttu oli kyllä ku käytiin kolmistaan Titi-nalle konsertissa kun Alma oli mummon hoivissa. :)

Meinaatteko mennä uimahalliin tai oletteko edes harkinneet sitä?

Joo, heti kun tätä mahaa ilkiää julkisella paikalla näyttää.. :D

Kerkeätkö tai meikkaatko jokapäivä kun lähet ulos?

En tosiaankaan.. Hikinen pipo päässä viilettävä mutsi on tuttu näky näillä main. Toki sillon eri juttu jos ollaan oikeasti lähdössä jonnekin päiväkotia pidemmälle. :D

Oliko sulla millaisia raskausoireita ja tekikö sun mieli syödä jotain hirveästi tai jotain muita hassuja intohimoja?

Sofian kohdalla mandariinit, porkkanat, minttulakritsa ja hammastahna. Alman kohdalla ei tullut mitään himoja, hirveä nälkä vaan. :-D Hirveitä liitoskipuja ja ennenaikaisia supistuksia tuli molempien kohdalla. Alman raskaus oli kipujen puolesta pahempi kuin Sofian.

Kesällä rannalla.
Jussi:

Miltä tuntui nähdä itsesi tv ohjelmassa?

Kummalliselta, vaikka sitä melkein vuoden ajan kuvattiin niin silti oli friikkii että se oikeesti pääty telkkariin asti. :D

Oletko saanut fanipostia julkisuuden myötä :D ?

En :D facebookissa vähän viestejä mutta en sen kummempaa :P

Luokitteletko itsesi teini-isäksi?
En mie oo enää pitkään aikaan etenkään nyt Alman myötä tuntuu että oon ihan normaali nuori faija.

Mitä Sofia tykkää katsoa telkkarista?
Pikku Kakkosta tottakai :D Jos DVD:t lasketaan nii Titi- nalle on ehdoton lemppari :)

Mitä jos Sofiasta tulisi lesbo, mitä tuumisit (kysymys molemille)?

L: Aivan se ja sama, Sofia saa olla juuri sellainen kun on eikä seksuaalisella suuntautumisella ole mitään väliä.
J: Eipähän tarvii huolehtii tyhmistä pojista :D No ei, jos se Sofiasta tuntuis oikealta nii tärkeintä on että hän ois onnellinen sellasena kun on. :) (#tahdon :P)

Miten sofia hoitaa sisarusta?
Pitää sylissä, antaa tuttia ja pyyhkii pukleja poskelta. Kovasti oottaa että pääsisi syöttämään Almaa kunhan alkaa kunnolla soseita syömään. :P

Kun sanoit yhdessä jaksossa että haluat ehkä sairaalaan töihin oletko alkanut jo opiskella sotella vai aijotko alkaa?
No miun sivari sairaalalla kestää vielä kolmisen kuukautta ja en aijo hakea kouluun ainakaan vielä.
Palveluksen jälkeen tarkotus ois päästä töihin ja saada välillä vähä elantoa ennen ku miettiikään mitään kouluja jos ikinä aionkaan enää käydä. Aika näyttää. :)

Miten sun äiti suhtautui kun kerroit lopettavasi armeijan?

"Kyllähän mie tän arvasin jos yhtään poikaani tunnen. Hyvä kun oot kotona." :D
L: Jussin äiti oli tässä asiassa aivan ihana!

Satu-mummo:


Miltä tuntuu kun Laura on nuori ja hänellä on jo kaksi lasta?
Tieto Sofian tulosta oli ensi alkuun vähän shokki, mutta kun alkujärkytyksestä selvisin, olen ollut täysillä mukana kaikessa. Alman tulo olikin sitten jo luonnollinen ja odotettu jatko. Minusta mummona olo on ihan huippua, vaikkei usein olo kovin mummolta tunnukkaan! On ihana, kun jaksaa touhuta ihan kuin Sofia olisi oma lapsi. Tai ehkä jopa enemmän, lapsenlapseen kun keskittyy ja suhtautuu ihan eri tavalla ja lapsenlapsia rakastaa ihan käsittämättömän paljon! Ja toisaalta meillä alkaa nämä sukupolvet olla suloisesti sekaisin, sillä 15 vuotta nuorempi pikkuveljeni sai puolitoista vuotta sitten ensimmäisen lapsensa... :D Vanhemmistani tuli siis iso-isovanhempia ja heti perään taas ukki ja mummo.
 
Onko Sofia monesti yötä sun luona?

Se vaihtelee tosi paljon, joskus saattaa olla pari kuukauttakin väliä ja sitten taas menee pari viikonloppua peräkkäin. Käyn kuitenkin Lauran ja Jussin luona vähintään kerran viikossa leikkimässä Sofian kanssa ja jos nuorison menojalka vipattaa, saatan olla siellä yötä lapsenvahtina.

Oletko sellanen pullan tuoksuinen mummu joka hemmottelee lapsenlapset piloille ja syöttää salaa herkkuja?

Tuota... Tämä mummo osaa tehdä uunin, mutta ei pullaa... :D On meillä Sofian kanssa omat juttumme, joita ei välttämättä kotona saa tehdä, mutta ruoka-asioissa olen samoilla linjoilla kuin vanhempansa, jos Sofia käy mieluummin kiinalaisessa kuin mäkkärillä, niin minun mielestäni siinä ei tosiaan ole mitään pahaa. . Opettelen paraikaa itsekin laittamaan kasvispitoisempaa ruokaa, Lauralta saa onneksi hyviä vinkkejä! Siis meillähän tämä menee niin päin, että minä käyn Lauran luona syömässä... :D

Mikä on hassuinta mitä Sofia on tehnyt?

Aika usein minun luona ollessa Sofia laittaa orkesterin pystyyn, soittaa itse kannelta ja mummo rämpyttää kitaraa. Biisistä riippumatta säestys tuppaa olemaan aina saman kuuloista... Erään kerran mummon piti soittaa rumpuja, kun Sofia lauloi "onpas heviä, onpasheviÄÄÄÄÄ..." (Fröbelin palikoita). Onhan näitä kaikkia pieniä sattumuksia, ei nyt just tule mieleen. Mutta Sofian kanssa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuten äitinsäkin kanssa aikoinaan! :D

3 kommenttia:

  1. Huikeaa ajatella, että ite makaan tuolla samaisessa paikassa maaliskuussa -15. Synnytys siis PKSSK:lla, asun Joensuun kupeessa :) Huiiiii.....

    http://maaliskuununelma.blogspot.fi/

    VastaaPoista